top of page

Ne ajuta Usturoiul in dieta de slabit?

  • Irina Smith - Consultant Dieta si Nutritie - UK
  • Sep 24, 2015
  • 2 min read

Usturoiul este considerat un prieten fidel cand vine vorba de dieta.

Aroma puternica a usturoiului stimuleaza centrul de satietate de la nivelul creierului, reducand apetitul alimentar care duce astfel la instalarea mai rapida a senzatiei de satietate.

Usturoiul stimuleaza direct si cresterea productiei de norepinefrina care are rolul de a face ca metabolismul de ardere a caloriilor sa fie mai rapid.

Usturoiul are si un continut ridicat de glucide (20-25%), protide (6-7%), lipide (0,6%), vitamine din complexul B, precum si de vitamine C si E, fosfor, calciu, potasiu, sodiu, mangan, cupru, sulf, fier, arsenic, siliciu, iod si zinc.

Pe langa dieta, usturoiul mai are si alte beneficii :

Medicina traditionala din Asia recunoaste faptul ca usturoiul este eficient in controlarea hipertesiunii arteriale, fapt confirmat de specialistii din intreaga lume. Pentru ca usturoiul sa contribuie la scaderea tensiunii arteriale, puteti consuma suc proaspat, un catel de usturoi in lapte cald sau pur si simplu un catel de usturoi, in fiecare zi.

Studiile au aratat ca anumite substante din compozitia usturoiului, cum ar fi dialil disulfidul, au efecte veritabile in distrugerea celulelor canceroase si ajuta la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic.

Usturoiul este cunoscut pentru faptul ca ajuta la vindecarea infectiilor urechii la copii. Acesta actioneaza ca antibiotic natural, fara efecte secundare intrucat are puternice proprietati antibacteriene si antimicrobiene.

Usturoiul ajuta la eliminarea toxinelor din organism, fiind o alternativa buna de detoxifiere.

Usturoiul pe langa actiunile benefice are si cateva contraindicatii, de care trebuie tinut cont. Nu este indicat: - persoanelor cu dermatoze, iritatii ale stomacului si intestinelor sau alte probleme digestive. Prea mult ustoroi nu poate decat sa faca rau, intrucat acesta poate sa arda mucoasa stomacului si sa provoace durere accentuata. - femeilor care alapteaza, deoarece altereaza gustul laptelui si provoaca colici neplacute sugarilor - persoanelor care sufera de congestiei pulmonara.

Consumul exagerat de usturoi duce la un miros neplacut. Acest lucru este rezultatul faptului ca usturoiul este secretat prin pori si fenomenul va persista pana cand usturoiul va fi complet eliminat din organism.

Sulful din usturoi poate declansa chiar si botulism, care determina tulburari severe de stomac sau chiar deces.

sursa: Sfatul medicului.ro

 
 
 

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page